Хърватският премиер Андрей Пленкович осъди днес необоснованото вдигане на цените след

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович осъди днес необоснованото вдигане на цените след
Коментари Харесай

Хърватският премиер обяви мерки срещу вдигането на цените

Хърватският министър председател Андрей Пленкович осъди през днешния ден голословното повдигане на цените след въвеждането на еврото като официална валута в Хърватия, като сподели, че държавното управление ще се опълчи на това с ограничения, които ще се ползват в идния интервал, заяви хърватската национална телевизия ХРТ.

Пленкович акцентира, че някои хора „ са се възползвали от смяната (на хърватската куна с евро) и голословно са вдигнали цените, за което не съществува никаква причина, нито опрощение “.

Хърватският министър на икономиката Давор Филипович представи пред държавното управление предложение за възбрана на неоправданото покачване на цените и сподели, че всички обекти, които са повишили цените на стоките и услугите в прорез със закона за въвеждането на еврото, са задължени да ревизират цените на дребно, тъй че да не бъдат по-високи от цените, които са били посочени в последния ден от предходната година.

„ Ние мощно ще се противопоставим на това с ограниченията на държавното управление в идващия интервал, започвайки с днешното съвещание “, сподели още Пленкович.

Премиерът разясни, че ограниченията ще обиден другите типове налози.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР